OFELIAS SKUGGTEATER

av Michael Ende

Välkomna till en fantastisk familjeföreställning i skuggornas värld. 

Det kom sig så att teatern i den lilla staden stängdes, skådespelarna gav sig av, och sufflösen, lilla gamla fröken Ofelia blev uppsagd. När den sista föreställningen är över och ridån faller för sista gången, stannar hon kvar alldeles ensam på teatern en stund. Det är då den första skuggan dyker upp i kulisserna...

 affischbild av Aron Landahl

affischbild av Aron Landahl

En familjeföreställning från 6 år

Ofelias Skuggteater är en vacker historia av Michael Endeom ensamhet, lekfullhet och döden, om hur eländigt och hur fantastiskt, hur tråkigt och hur roligt det är att vara människa och bo på jorden. En magisk föreställning efter Michael Endes bilderbok med inslag av skuggteater, fysisk komik och visuella teatertricks. Regisserad av Andrea Geurtsen och med en ensemble bestående av EvaMaria Oria, Johan Zetterberg, Marie Olskims-Lusth samt Mats Tielman Lindberg. 

Premiär 10 nov

Därefter spelar vi offentliga föreställningar lördagar och söndagar kl 14.00.

10-11 november
17-18 november
24-25 november

Biljetter till offentliga föreställningar säljs via Kulturbiljetter
Pris vuxen: 60 kr
Barn: 40 kr

Skolföreställningar: se nedan.

 

Ofelia sid 1.jpg

fritt efter Michael Endes bilderbok

Michael Ende, född 1929, är idag en av Tysklands mest kända författare och har fått många litterära utmärkelser. Hans mest berömda böcker som haft framgång i många länder är Momo och kampen om tiden samt Den oändliga historien.

Ofelias skuggteater har dramatiserats ett antal gånger och spelats i Sverige av en handfull olika teatrar, dock aldrig i Uppsala.

Föreställningen presenteras med tillstånd av Verlag fur Kindertheater Weitendorf Gmbh

affisch_ofelia_farg_minusstad_mîrk kopia.jpg

Skolföreställningar

Torsdagar och Fredagar 15-16 nov samt 22-23 nov spelar vi för skolor från förskoleklass och uppåt. Två föreställningar om dagen kl 10.00 samt 13.00. Vi kan ta emot två grupper per föreställning (max ca 50 pers totalt)

Vi spelar i den gamla industribyggnaden som kallas Köttinspektionen och ligger centralt på Strandbodgatan 3. Lokalen är bara delvis tillgänglighetsanpassad, handikappWC finns ännu ej.  

Vi har arrangörsstöd och föreställningen går att hitta i Uppsala Kommuns utbudsfolder. Som producent/grupp står det TEATER C så bli inte förvirrade, det är vi det! Bara med nytt namn. 

Biljettpris för skolor: 10 kr/elev

Boka förestälning via formuläret nedan, eller via email: andrea@teaterc.se

 

Ofelias Skuggteater produceras med stöd av:

kulturnamnden_farg.jpg
 
kulturradet_logo web.gif