smygStartat 2007, omstartat 2018!

Uppsalas Fria Teater bildades våren 2018 efter att f.d. frigruppen Teater C delades i två delar.

När Teater C startades för 10 år sedan hörde vi hemma på Reginateatern. Där spelade vi under flera år på den lilla caféscenen, men sedan 2014 flyttade gruppen till den gamla industrilokalen Köttinspektionen på Strandbodgatan i Uppsala tillsammans med två andra grupper och där är vi fortfarande kvar. Köttinspektionen är en konstnärsdriven scen för konst, dans och teater och här delas tiden upp i lika delar mellan de fyra grupperna/konstområdena under året.

Andrea Geurtsen var en av två konstnärliga ledare under åren med Teater C och är numera konstnärlig ledare för Uppsalas Fria Teater och driver gruppen tillsammans med Mats Tielman Lindberg och två fasta medlemmar EvaMaria Oria och Johan Zetterberg. Med oss i bagaget har vi de senaste åren gjort nyöversatt amerikansk dramatik Bevis, Allt är möjligt, Talley's Folly, cabaretföreställningar som Köttets Lust, Vaudeville och Ingrid Andrea, familjeföreställningen Stackars alla djuren och den helt nya monologen efter Håkan Nessers novell Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter

Vi kommer fortsätta producera och spela en blandning av professionell teater för er. Stor teater på en liten budget och med en outtröttlig tro på det speciella med teater. Ibland hittar ni oss på Köttinspektionen, ibland på turné och ibland i samarbete med andra grupper i Uppsala på andra scener. 

 
 
2015.jpg

ANDREA GEURTSEN

Konstnärlig ledare

Andrea är utbildad skådespelare vid University of Missouri- Kansas City (MFA- Acting &Directing) och vid University of Wisconsin- Madison (BA-Acting) Hon har frilansat som skådespelare och sångare i Sverige, USA och Finland sedan 2007 .

38600385_294927771265184_2151749701576163328_n.jpg

MATS TIELMAN LINDBERG

ljussättare, producent och skådespelare

Mats har jobbat som tekniker, ljussättare och frilansande skådespelare i 25 år. Han har jobbat med (Teater C) Uppsalas Fria Teater i olika uppsättningar sedan 2011 och var även en av de fasta medlemmarna.

evamaria-oria-3.jpg

EVAMARIA ORIA

skådespelare

EvaMaria är en svensk- spansk skådespelare med bas i Stockholm som gått skådespelarutbildningen på teaterhögskolan Rose Bruford i London. Med Uppsalas Fria Teater/Teater C har hon medverkat i “Sluttande Plan” (en av två pjäser i “2 x Nyskrivet” ), i “Bevis” av David Auburn och nu senast som Ofelia i “Ofelias Skuggteater” och i diverse roller i “din för evigt - Vincent”.

 

Uppsalas Fria Teater stöds av Kulturnämnden i Uppsala Kommun