Vince.jpg
 

VINCENT 

urpremiär våren 2019

"Vad är jag i de flestas ögon – en ickeperson, en excentriker, eller en obehaglig typ – en som inte har någon plats i samhället och aldrig kommer att få det, kort sagt den lägsta av de lägsta. Nåväl – även om det där skulle vara en absolut sanning, skulle jag en vacker dag vilja visa genom mitt arbete vad en sådan excentriker, en sådan nolla, har i sitt hjärta."

*

I vår föreställning ”Vincent” porträtterar vi Vincent van Gogh, den Holländske konstnären som bokstavligen lade all sin kraft på arbetet och som i mångt och mycket levde för sin konst. Under minst sagt knappa förhållanden lyckades han producera över 2000 verk. Mot slutet av sitt korta liv målade han nästan en tavla om dagen. 

På Köttinspektionens stora scen skapar vi nu en färgrik teaterupplevelse som kommer att genomsyra både scenografi, kostym och musik. Texten står Vincent själv för genom vårt urval av de vackraste passagerna och citaten ur hans omfattande brevskrivande. Ett visuellt teaterstycke i samma toner som Vincent själv är känd för – kraftfullt, poetiskt, grovkornigt och levande.   I rollen som Vincent kommer vi att se Mats Tielman Lindberg som även gör research, urval av text och manusskrivande. Regi och scenbild av Andrea Geurtsen. 

Mer info kommer!